درسفر های نوروزی به نکات تغذیه ای زیر توجه داشته باشید:
درسفر های نوروزی به نکات تغذیه ای زیر توجه داشته باشید:
درسفر های نوروزی به نکات تغذیه ای زیر توجه
داشته باشید:
تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف
مواد غذایی در رستوران و غذاخوریهای نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان
خودداری کنید.
غذایی که برای بین راه تهیه می کنید ، نباید آبکی
باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها ، سریعتر فاسد می شوند چون میکربها و باکتریها
در فضای مایع ، محیط مناسبتری برای رشد و تکثیر
دارند
غذاهای خشک همراه با سبزی جات تازه که خوب شسته
شده اند غذاهای مناسبی برای سفر ند
در طول سفر از مصرف پنیر ، سرشیر ، خامه که پاستوریزه
شده نیست استفاده نکنید. مصرف محصولات لبنی پاستوریزه نشده خطر ابتلا به
بیماری تب مالت را به همراه دارد
- مصرف سس مایونز و سایر سس های
چرب از نظر تغذیه ایی بطور کلی توصیه نمی شوند . مخصوصا در طول سفر از مصرف
سس مایونز و یا سس های خامه ایی جدا خودداری کنید می توانید با مخلوط ماست
،آبلیمو، کمی نمک و فلفل ودر صورت امکان کمی روغن زیتون یک سس سالم برای
سالاد تهیه کنید.
- غذاهایی رادررستوران سفارش دهید
که سس ، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است دررستورانها به
غذاهای کهنه ومانده مفدارزیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغیر رنگ و طعم
نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.
دررستوران ، حتما همراه با غذایی که میل می کنید
، از ماست (کم چرب وپاستوریزه ) ، لیمو ترش ویا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف این
ها ، دستگاه گوارش اسیدی می شود ودرنتیجه، ازرشد و تکثیر میکربها در دستگاه گوارش
و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.
- مصرف انواع دسرهای خامه ای درطول
سفر توصیه نمی شود چون ممکن است با شیر وخامه پاستوریزه نشده تهیه شده باشد
ویا اینکه به علت کهنگی ، فاسد شده باشد.
- اگر مایل به مصرف بستنی هستید ،
حتماازنوع پاستوریزه شده وکم چرب آن استفاده کنید.
- از خرید و مصرف نوشیدنی های محلی
مثل آب زرشک ، آب آلبالو و... و هم چنین لواشک ، تمبرهندی ،آلوچه ،درصورتی که بسته بندی نشده وکد بهداشتی
وپ روانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند ، خودداری کنید. انواع آلودگی های
انگلی با خوردن این نوع موادغذایی غیربهداشتی ممکن است به بدن منتقل می شود.
- برای جلوگیری از کم آبی و یبوست
مقادیر مناسبی آب (ترجیحا آب معدنی) همراه داشته . به همراه داشتن میوه ها و
سبزیهایی مانند هویج، گوجه فرنگی ، خیار، کاهو در طول مسافرت به تامین آب، املاح و ویتامینهای مورد نیاز
بدن کمک می کند. قبل از سفر در خانه آنها را خوب بشویید و در ظرفهای مناسب دربسته
با خودتان ببرید.
از مصرف سالاد به ویژه سالادهایی که در آنها کاهو
به کار رفته است و غذاهای دریایی در غذاخوریهای بین راهی خودداری کنید.
در صورتی که سالاد را شخصا درست میکنید حتما آن را
قبلا ضدعفونی، انگل زدایی و کاملا پاکیزه نمایید. بهتر است سبزیجات به صورت پخته
مصرف شوند.
گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ را فقط از مراکز مجازی
که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تهیه فرمایید.
آب را فقط از منابع مطمئن تهیه کرده و یا از
آبهای بطری شده استفاده کنید.
یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ هایی
که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند خودداری کنید.
از مصرف آبهای سطحی، چشمهها و دریاچهها
خودداری کنید.
در هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و
نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید.
برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده
و دقت کنید مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد.
از نگهداری و مصرف مواد غذایی اضافه آماده
خودداری کنید.
برای طبخ و مصرف غذا از ظروف تمیز استفاده کنید.
در هنگام سفر غذا باید آخرین وسیلهای باشد که میخواهید
همراه ببرید و تا لحظه قبل از حرکت باید در یخچال نگهداری شود.
توصیه می شود بجای استفاده از نوشابه های گازدار
از نوشیدنی های طبیعی پاستوریزه و کم نمک چون دوغ مصرف کنید..
- در
افرادی که در طول زندگی خود غذاهای شور و پرنمک مصرف کرده اند شانس افزایش
خون بیشتر است.
نظر دهید