دردید وبازدید های نوروزی برای حفظ سلامت خود به نکات تغذیه ایی زیر توجه کنید:
دردید وبازدید های نوروزی برای حفظ سلامت خود به نکات تغذیه ایی زیر توجه کنید:
دردید وبازدید های نوروزی برای حفظ سلامت
خود به نکات تغذیه ایی زیر توجه کنید:
دردید وبازدید های نوروزی برای حفظ سلامت
خود به نکات تغذیه ایی زیر توجه کنید:
از انواع شیرینیهای ساده و در اندازه کوچک برای پذیرایی میمانان خود تهیه کنید. تا میهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی مواجه نشوند
برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در مصرف شیرینی
وشکلات زیاده روی نکنید.
به منظور پیشگیری از اضافه وزن وچاقی ، دردید
وبازدیدها بجای شیرینی های خامه ای و شکلاتی که حاوی مقدار زیادی کالری
هستند، از انواع خشک و ساده شیرینی ها در
اندازه کوچک استفاده کنید
بجای مصرف شیرینی و شکلات در دید وباز دید های نوروزی بهتر است از میوه
استفاده کنید. میوه ها علاوه بر ویتامین
ها واملاح معدنی که برای حفظ سلامت بدن لازمند ، حاوی ترکیباتی بنام انتی اکسیدان
هستند که نقش آنها در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر ازجمله دیابت ، بیماری های
قلبی عروقی و سرطان ها شناخته شده است .
اگر در طول روز چند دید و بازدید در پیش دارید ، هر بار از یکی از انواع
شیرینی ، شکلات ، آجیل و یا میوه استفاده کنید که با اضافه دریافت انرژی دچار
اضافه وزن و چاقی نشوید.
مصرف زیاد میوه هم موجب اضافه وزن و چاقی می شود. روزانه 2 تا 4 واحد از گروه میوه ها می توان استفاده کرد. هرواحد
میوه معادل یک عدد میوه با اندازه متوسط
است.
برای صرف چای ، بجای قند و شکلات ، از کشمش ، توت خشک ویا خرما در حد کم
استفاده کنید
درمصرف آجیل زیاده روی نکنید . انواع مغزها وتخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند . بطوری که هر 100 گرم آنها حاوی 500 تا 600 کالری است .
. از انواع
آجیل های بدون نمک ویا کم نمک استفاده
کنید. آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک ، زمینه را برای فشار خون بالا فراهم
می کنند
در میمهانی های نوروزی ، در وعده ناهار وشام ، برای احتراز از دریافت زیاد کالری که با مصرف
غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن می شود ،
سعی کنید نیمی از بشقاب خود را با سالاد و سبزی
پر کنید
مصرف سالاد و سبزی بدلیل داشتن
فیبر ، جذب چربی ها و مواد قندی را نیز کاهش داده و بدین ترتیب از اضافه وزن
جلوگیری می کند
نوشیدن نوشابه (حتی انواع کم کالری) و
آبمیوه های صنعتی را که حاوی قند زیادی
هستند ، به حداقل رسانده و از آب ساده و یا
دوغ های کم نمک وبدون گاز استفاده کنید.
- برای سلامتی و
نشاط بیشتر در ایام نوروز نیز مانند سایر روزهای سال به جای مصرف غذاهای چرب
و سرخ شده، از غذاهای بخار پز، آب پز و تنوری استفاده نمایید.
- مصرف مواد قندی
و شیرین مثل شربت ها، شکلات، آب نبات، پولکی، گز، سوهان و ... را محدود کنید.
- همه روزه در
کنار تغذیه متعادل، تحرک بدنی و ورزش داشته باشید (حداقل 30 دقیقه پیاده روی
تند در روز )
- برای برخورداری
از آرامش و سلامتی در طول سفرهای نوروزی و ایام دید و بازدید، تعادل در مصرف
مواد غذایی را فراموش نکنید.
- در
مهمانی ها به جای کیک، کرم کارامل، شیرینی ها ، ژله ها و بستنی که کالری
زیادی دارند از میوه های تازه به عنوان دسر استفاده کنید.
- روزانه
5 بار در روز (400 گرم) سبزی و میوه مصرف کنید.
- برای
پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در ایام نوروز به مقدار کالری دریافتی از آنچه
در طول روز می خورید دقت کنید.
- برای
کاهش مقدار نمک مصرفی در ایام نوروز از غذاهای کم نمک، آجیل و تنقلات کم نمک
مصرف شود.
- حتی
الامکان فست فودها (سوسیس ، کالباس ، پیتزا و انواع ساندویچ ها) و سیب زمینی
سرخ کرده و پرنمک را محدود کنید.
- مصرف
نوشابه های گازدار، آب میوه های صنعتی و شیرین، شربت ها و سایر نوشیدنی هایی
که به آنها شکر اضافه شده است را محدود کنید.


نظر دهید