• 1400/05/14 - 08:14
  • تعداد بازدید خبر : 111
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

همایش یک روزۀ نان و نانوایی در بخش خمام در بسیج تغذیۀ سالم

همایش یکروزه نانوایان بخش خمام ، با همکاری بخشداری محترم خمام و کارشناسان واحد بهداشت محیط و تغذیه مرکز بهداشت رشت و خمام و با حضور کارشناسان محترم شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 7 ، اداره کل تعزیرات حکومتی و اتحادیه نانوایان سنتی شهرستان رشت در محل سالن اجتماعات شهید حق شناس خمام در تاریخ 7 دی ماه 95 برگزار گردید.

در تاریخ 7دی ماه 95  راست ساعت 10 صبح روز پنج شنبه همایش یکروزه نانوایان بخش خمام ، با همکاری بخشداری محترم خمام و کارشناسان واحد بهداشت محیط و تغذیه مرکز بهداشت رشت و خمام و با حضور کارشناسان محترم شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 7 ، اداره کل تعزیرات حکومتی و اتحادیه نانوایان سنتی شهرستان رشت در محل سالن اجتماعات شهید حق شناس خمام برگزار گردید. در ابتدا بخشدار محترم خمام آقای دکتر مسچیان ضمن عرض خیر مقدم به حضار ، نکات مهمی را در رابطه با اهمیت نان به عنوان قوت غالب مردم مطرح نموده و از تلاش همه مسئولان و نانوایان زحمتکش که در اوج مشکلات و تحریم های ظالمانه در رابطه با تهیه گندم ، آرد و نان فعالیت نمودند تشکر و قدردانی نموده و سیاست های اجرایی بخشداری خمام را در رابطه با آرد و نان تشریح نمودند .سپس کارشناس محترم شرکت غله و خدمات بازرگانی آقای مهندس جباری در رابطه با نحوه خرید گندم و توزیع آن در کارخانجات آرد سازی و توزیع آرد در واحدهای خبازی در بخش خمام توضیحاتی ارائه نموده و مشکلات موجود در این رابطه را مطرح نموده و خواستار همکاری بیشتر نانوایان شدند. در ادامه کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت رشت مهندس عطار با توجه به بسیج ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم که از 29 آذر لغایت 14 دی ماه ، به مدت 2 هفته اجرا می گردد ، اهمیت و نقش تغذیه سالم در کنترل بیماریهای غیر واگیر از جمله دیابت - سرطان ها ، فشار خون وبیماری های قلبی عروقی و ... مطرح نموده و با اشاره به کلیات طرح تحول نظام سلامت و برنامه های اجرایی جدید از جمله ادغام کنترل بیماریهای غیر واگیر در نظام عرضه خدمات سلامت ، همدلی و مشارکت عمومی را کلید موفقیت اجرای طرح فوق دانسته و اظهار داشتند با توجه به عدم امکان درمان کامل این بیماری ها، ضروری است قبل از وقوع بیماریهای غیر واگیر ، شناسایی افراد مستعد ابتلا به بیماریهای غیر واگیر انجام گرفته و اقدامات پیشگیرانه برنامه ریزی و اجرا گردد که این موضوع پر اهمیت فعلاٌ در دستور کار اصلی مراکز جامع خدمات سلامت وبرنامه ی پزشک خانواده قرار دارد .ایشان با بیان این نکته که در بسیج اطلاع رسانی تغذیه سالم ، آموزش عمومی برای کاهش مصرف نمک ، قند و چربی و ترویج مصرف غذاهای حاوی فیبر و بافت گیاهی در اولویت قرار دارد ، اهمیت تولید و عرضه نان سالم به عنوان قوت غالب مردم ایران را بسیار بالا دانسته و ویژگیهای نان سالم را بر شمردند.

در ادامه با تبیین رویکرد های جدید مرکز سلامت محیط کار وزارت بهداشت ، نواقص بحرانی و غیر بحرانی شغل نانوایی و نحوه برخورد قانونی در اینگونه موارد را توضیح داده و خواستار رعایت بیشتر نکات بهداشت فردی و نظم و نظافت عمومی در واحدهای خبازی شدند . همچنین به ضرورت آموزش عمومی بیشتر در رابطه با تغییر نگرش عمومی در رابطه با ویژگی های نان سالم شده و نزدیک شدن دیدگاه عمومی به دیدگاه کارشناسی را نشانه موثر بودن این آموزش ها دانستند . ایشان از نانوایان محترم حاضر در جلسه خواستند با توجه به نیاز ضروری شهروندان به تغذیه سالم ، نان سالم ، کم نمک ، سبوس دار و بدون جوش شیرین که با خمیر رسیده و رعایت زمان پخت مناسب تهیه می شود ،به مردم عرضه نمایند. در ادامه مسئولین حاضربه سوالات تعدادی از متصدیان واحدهای خبازی پاسخ داده ودر نهایت بسته های آموزشی و پوستر های بهداشتی در میان نانوایان توزیع گردید .

  • گروه خبری : اخبار مرکز بهداشت رشت
  • کد خبر : 22933
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

2 3 4

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1395/10/11 08:14