• 1394/04/07 - 13:29
  • تعداد بازدید خبر : 66
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان

یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان

یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان


 
  یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان

افطار:

 

 ابتدا با چای، آب جوش یا شیر گرم و خرما یا کشمش روزه خود را باز کنید و سپس یکی از غذاهای زیر پیشنهاد می شود:

 

نان و پنیرو سبزی (حتی الامکان استفاده از مغزها مثل گردو پسته نیز مناسب است)، شامی، انواع کوکو، فرنی یا شیربرنج و ...

 

شام:

 

در وعده شام از مصرف غذا سنگین خودداری شود و با فاصله 2 ساعت بعد از افطار میل گردد تاسبب  سیری در زمان سحر نشود. غذاهای زیربرای وعده شام پیشنهاد می گردد:

 

 سوپ، آش سبک ، حلیم، خوراک لوبیا، عدسی، خوراک سبزیجات با کمی نان(بهتر است از نانهای سبوس دار مثل سنگک استفاده کنید)  به همراه ماست وخیار یا دوغ و سبزی خوردن یا سالاد.

 

- بلافاصله بعد از شام از مصرف چای خودداری کنید چون جذب آهن را کاهش می دهد و بهتر است به عنوان دسر بعد از شام از میوه ها مخصوصا" مرکبات که حاوی مقادیر بالایی ویتامین C هستند استفاده کنید زیرا جذب آهن در بدن را افزایش می دهد و در متابولیسم طبیعی بدن و تولید برخی از هورمون ها نقش ویژه ای دارد.

 

- تا پایان شب و هنگام خواب از میوه ها، چای کمرنگ و سایر مایعات مخصوصا" آب استفاده کنید.

 

سحری:

 

وعده سحری بهتر است حاوی مواد پروتئینی مانند گوشت ؛ مرغ؛ ماهی؛ شیر و حبوبات و مشابه وعده ناهاربا حداقل مقدار روغن و چربی باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود.

 

انواع چلوخورش ها و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات ( عدس پلو و لوبیا پلو، سبزی پلو) به همراه مرغ، ماهی یا گوشت و سبزی های تازه مثل سبزی خوردن یا سالاد و ماست برای این وعده مناسب هستند.

 

- بلافاصله بعد از اتمام سحری از نوشیدن چای اجتناب کنید زیرا همان طور که گفته شد جذب آهن را کاهش می دهد و بهتر است از میوه ها و آب استفاده کنید.

 

- از نوشیدن زیاد چای در وعده سحری اجتناب کنید چون باعث افزایش ادرار و دفع مواد معدنی مورد نیاز بدن و بروز تشنگی در طول روز می شود.

 

توصیه می شود که در وعده های سحری و افطار از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند ؛ شکر؛ زولبیا و بامیه پرهیز کرد.

چه غذاهایی را مصرف کنیم

 

·           مصرف کربوهیدراتهای مرکب در سحر که مدت طولانی تری هضم می شوند و باعث می شوند که شما کمتر گرسنه شوید .

 

·         حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهائی است که دیر هضم می شود .

 

·         خرما یک منبع عالی قند ،‌فیبر ، کربوهیدرات ، پتاسیم و منیزیوم می باشد .

 

·         مغزها  غنی از پروتئین و فیبر بوده و حداقل چربی را دارا می باشد

 

·          موز یک منبع خوب پتاسیم ، منیزیوم و کربو هیدرات می باشد .

 

·         مصرف زیاد آب یا آب میوه در صورت امکان در فاصله بین افطار و زمان خواب باعث تأمین آب مورد نیاز بدن می شود

دفتر بهبود تغذیه جامعه،وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

 
  • گروه خبری : اخبار مرکز بهداشت رشت
  • کد خبر : 11168
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1394/04/07 13:29