یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان
یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان
یک دستور غذایی عمومی در ماه مبارک رمضان
افطار:
ابتدا با چای، آب جوش یا شیر گرم و خرما یا کشمش روزه خود را باز کنید و سپس یکی از غذاهای زیر پیشنهاد می شود:
نان و پنیرو سبزی (حتی الامکان استفاده از مغزها مثل گردو پسته نیز مناسب است)، شامی، انواع کوکو، فرنی یا شیربرنج و ...
شام:
در وعده شام از مصرف غذا سنگین خودداری شود و با فاصله 2 ساعت بعد از افطار میل گردد تاسبب سیری در زمان سحر نشود. غذاهای زیربرای وعده شام پیشنهاد می گردد:
سوپ، آش سبک ، حلیم، خوراک لوبیا، عدسی، خوراک سبزیجات با کمی نان(بهتر است از نانهای سبوس دار مثل سنگک استفاده کنید) به همراه ماست وخیار یا دوغ و سبزی خوردن یا سالاد.
- بلافاصله بعد از شام از مصرف چای خودداری کنید چون جذب آهن را کاهش می دهد و بهتر است به عنوان دسر بعد از شام از میوه ها مخصوصا" مرکبات که حاوی مقادیر بالایی ویتامین C هستند استفاده کنید زیرا جذب آهن در بدن را افزایش می دهد و در متابولیسم طبیعی بدن و تولید برخی از هورمون ها نقش ویژه ای دارد.
- تا پایان شب و هنگام خواب از میوه ها، چای کمرنگ و سایر مایعات مخصوصا" آب استفاده کنید.
سحری:
وعده سحری بهتر است حاوی مواد پروتئینی مانند گوشت ؛ مرغ؛ ماهی؛ شیر و حبوبات و مشابه وعده ناهاربا حداقل مقدار روغن و چربی باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود.
انواع چلوخورش ها و پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات ( عدس پلو و لوبیا پلو، سبزی پلو) به همراه مرغ، ماهی یا گوشت و سبزی های تازه مثل سبزی خوردن یا سالاد و ماست برای این وعده مناسب هستند.
- بلافاصله بعد از اتمام سحری از نوشیدن چای اجتناب کنید زیرا همان طور که گفته شد جذب آهن را کاهش می دهد و بهتر است از میوه ها و آب استفاده کنید.
- از نوشیدن زیاد چای در وعده سحری اجتناب کنید چون باعث افزایش ادرار و دفع مواد معدنی مورد نیاز بدن و بروز تشنگی در طول روز می شود.
توصیه می شود که در وعده های سحری و افطار از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند ؛ شکر؛ زولبیا و بامیه پرهیز کرد.
چه غذاهایی را مصرف کنیم
· مصرف کربوهیدراتهای مرکب در سحر که مدت طولانی تری هضم می شوند و باعث می شوند که شما کمتر گرسنه شوید .
· حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهائی است که دیر هضم می شود .
· خرما یک منبع عالی قند ،فیبر ، کربوهیدرات ، پتاسیم و منیزیوم می باشد .
· مغزها غنی از پروتئین و فیبر بوده و حداقل چربی را دارا می باشد
· موز یک منبع خوب پتاسیم ، منیزیوم و کربو هیدرات می باشد .
· مصرف زیاد آب یا آب میوه در صورت امکان در فاصله بین افطار و زمان خواب باعث تأمین آب مورد نیاز بدن می شود
دفتر بهبود تغذیه جامعه،وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی
نظر دهید